Om oss

Karstorps Säteri hittar du precis i utkanten av Skövde, strax intill Karstorpssjön som under sommaren ligger idylliskt inbäddad i lummig grönska. Läget är perfekt om ni är många från olika håll i Västsverige som ska samlas för exempelvis en konferens eller ett bröllop. Med riktigt bra kommunikationer ligger Skövde perfekt placerat mitt emellan Stockholm och Göteborg.

Hos oss har du nära till allt oavsett om det är sköna naturupplevelser, bra shopping, roliga nöjen eller spännande äventyr som lockar. Det är lätt att trivas här. Tillsammans med kollegor, nära och kära, på tu man hand eller ensam!

Karstorps Säteri har en gedigen och spännande historia. På gården har det genom åren bott bland annat adelsmän, lagmän, vägmästare, häradshövdingar, ryttmästare, grosshandlare, fabrikörer, riddare och majorer. Ja, till och med grevar och baroner! På 1700-talet betecknades gården som säteri. Under 1800-talet var det frälsesäteri med tegelbruk och kvarn. Under 1900-talet, närmare bestämt 1965, startades verksamheten som kursgård upp. Sedan dess har Karstorps Säteri utvecklats till ett hotell med inriktning på konferenser och hyrs ofta ut för stora fester och bröllop.

KRAV-certifierad restaurang

Vi på Karstorp vill göra skillnad för djur, miljö och människa, därför har vi valt att KRAV-certifiera vår restaurang. KRAV betyder att djuren lever ett bra liv och att bonden får en bättre arbetsmiljö, miljövänlig odling utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel som innebär att maten inte innehåller några konstiga tillsatser. Att vara KRAV-ansluten visar även på att vi tar ett socialt ansvar samt arbetar för ett bättre klimat.

Samtidigt ser vi såklart till att vår goda meny baseras på vad säsongen erbjuder, dessutom varierar tillgången av råvaror och vad vi inspireras av, vilket resulterar i en levande meny. Vi vill också att maten ska vara bra, både för dig och naturen. Därför använder vi KRAV-certifierade råvaror och ekologiska produkter som är lokalt producerade och även råvaror från vår egna odling.

Att kompostera sitt matavfall och trädgårdsavfall är ett tydligt sätt att minska matsvinnet och bidra till en bättre miljö. Det är ett av de mest effektiva sätt att spara tid och resurser ur både lokalt och globalt perspektiv. Därför kommer vi inom kort att skapa egen kompost för att återanvända jord till egen odling